Mijn kerntaken zijn het vakkundig onderhouden of repareren van uw auto. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in goed overleg met de klant. ik denk mee met de klant en komen zo met passende oplossingen. Een stukje advies dus!


Regulier onderhoud:
Het is belangrijk uw auto regelmatig te laten onderhouden. Dit kan een hoop reparaties en strandingen voorkomen. Door regelmatig uw auto aan te bieden kunnen defecten vroegtijdig worden herkend en verholpen.


Bij de nieuwere auto’s wordt er aangegeven welk onderhoud nodig is. Dit is afhankelijk van het aantal km?s of na een bepaalde periode. In overleg met de klant proberen ik dat zo efficiënt mogelijk te doen.Waar dient een distributieriem voor?

Een belangrijk - zo niet het belangrijkste - onderdeel van de motor van uw auto, is de distributieriem. In de motor bevinden zich verschillende kleppen. De distributieriem zorgt ervoor dat deze kleppen op precies het juiste moment open gaan om de verbrande brandstof af te voeren en sluiten wanneer de motor bezig is om de brandstof te verbranden.

Wat als de distributieriem kapot gaat?

Veel mankementen aan de auto ontdekt u door vreemde geluiden of het oplichten van een controlelampje op het dashboard. Bij slijtage van de distributieriem krijgt u echter geen signaal en merkt u dit pas wanneer het te laat is. Wanneer de distributieriem het begeeft, loopt de motor slecht of slaat hij af en hoort u kort een hard bonkend geluid. Helaas zorgt dit vaak direct voor ernstige schade in de motor.

Een versleten distributieriem kan verspringen, waardoor onderdelen die normaal los van elkaar functioneren in de motor met elkaar in aanraking komen. De ravage die hierop volgt, zorgt voor een dure reparatie. Hoge kosten die u voorkomt door de distributieriem op tijd te laten vervangen.

Wanneer moet u de distributieriem vervangen?

Het verschilt per type auto, bouwjaar en type motor wanneer u de distributieriem moet laten vervangen. In uw onderhoudsboekje staat precies aangegeven wanneer de distributieriem van uw auto aan vervanging toe is. Heeft u geen onderhoudsboekjes meer van uw auto, dan kan ik dat voor u uitzoeken wanneer de distributieriem aan vervanging toe is .Wat is de functie van de remblokken binnen het remsysteem?

Voor de rijveiligheid is het remsysteem een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Goed werkende remblokken zijn hierbij onmisbaar voor de veiligheid van zowel uzelf als uw medeweggebruikers. Remblokken worden – net als de remblokken op uw fiets – tegen de remschijven aangedrukt, waardoor er frictie ontstaat en de auto tot stilstand komt. Tijdens het remmen slijt er telkens een minuscuul klein laagje van de remblokken af. Wanneer een minimumdikte is bereikt, is het tijd om de remblokken te vervangen.


Hoe weet ik of de remblokken versleten zijn?

Er zijn verschillende aanwijzingen die erop kunnen duiden dat de remblokken aan vervanging toe zijn.


  • Modernere auto’s beschikken over een remwaarschuwingssysteem. Wanneer dit lampje op het dashboard gaat branden, functioneert het remsysteem niet goed meer en is er een onmiddellijk risico voor de veiligheid van het voertuig. Laat uw remmen direct controleren wanneer dit lampje brandt;

  • Heeft u de indruk dat de auto minder hard en snel remt, wanneer u op het rempedaal trapt? Dit duidt er in veel gevallen op dat de remblokken te ver zijn versleten, waardoor de remkracht van de auto is afgenomen;

  • Hoort u tijdens het remmen een schurend geluid? Dan is het frictiemateriaal van de remblokken volledig afgesleten. U remt dan met het staal van de remblokken op het staal van de remschijven. Naast dat de remschijven hiervan beschadigen en bij te lang doorrijden ook vervangen moeten worden, kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties. Zo bestaat het risico dat de auto niet meer tot stilstand komt wanneer u tijdens het rijden op de rem trapt.